Pieni artikkeli eteerisistä öljyistä

Rentouttava hieronta öljyllä, johon on lisätty muutama tippa eteeristä öljyä tai lämmin kylpy, joka on höystetty muutamalla tipalla lempituoksuasi. Vaikea keksiä mukavampaa tapaa levätä.

Jo ammoisista ajoista eteerisiä öljyjä on käytetty ja niiden voima tunnustettu. Hippocrates kirjoitti jo aikanaan, että nuo edellä mainitut nautinnot joka päiväisinä tapoina ovat tie terveyteen. No ei meistä monellakaan ole mahdollisuutta moisiin ylellisyyksiin ihan joka päivä, mutta jos edes silloin tällöin.  Eteerisiä öljyjä voi käyttää monella tapaa jokapäiväisessä elämässä, niin sielun kuin ruumiinkin tukena. Kerron teille nyt muutaman vinkin.

-Hajustamattomaan pyykinpesunesteeseen voit lisätä noin 7-9 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä. Sopivia ovat mm. bergamot, appelsiini, lime ja laventeli.

-Pesukoneen huuhteluainelokeroon voit myös lisätä 3-5 tippaa esim. laventeliöljyä. Voit myös kostuttaa pienen kankaanpalan haluamallasi eteerisellä öljyllä ja laittaa sen kuivausrumpuun yhdessä pyykin kanssa antamaan raikasta tuoksua liinavaatteisiin.

– Hajustamattomaan perusvoiteeseen tai perusöljyyn voit lisätä eteeristä öljyä sen mukaan, mihin haluat vaikuttaa. Esim piparminttu sekä rauhoittaa että piristää ihan sen mukaan mitä juuri sinun vartalosi tai mielesi kaipaa. Iisopin taas puolestaan on sanottu tasaavan verenpainetta olipa se liian korkealla tai matalalla. Voit tehdä oman öljysekoituksen lisämällä perusöljyyn useampiakin eteerisiä öljyjä. Voit tehdä sekoituksen pieneen tippapulloon, joka kulkee kätevästi mukana ja on apuna tarvittaessa.

-Tuoksulamppuun 3-5 tippaa lämpimään veteen sekoitettuna tai diffuuseriin 1-2 tippaa

Eteerisiä öljyjä ei milloinkaan pidä käyttää suoraan iholle, vaan ne on sekoitettava öljyyn tai voiteeseen. Silloinkin testaa sekoitusta ensin varovasti ihollesi. Joitakin eteerisiä öljyjä ei suositella raskaana oleville tai imettäville eikä joissakin sairauksissa. Älä myöskään käytä eteerisiä öljyjä sisäisesti.

Seuraavassa muutama esimerkki eteeristen öljyjen vaikutuksesta ulkoisesti käytettynä :

Laventeli  lisää tyyneyttä

Ylang ylang ja appelsiini  lisäävät luovuutta

Katajanmarja lisää mielenlujuutta

Frankincense, santelipuu, patchouli ja sitruuna tuovat ajatuksiin selkeyttä

Geranium  lisää iloa

Piparminttu, rosmariini, meirami ja kardemumma  lisäävät keskittymiskykyä

Rosmariini lisää itseluottamusta ja vahvistaa sydäntä ja niveliä

Basilika, iisoppi, kardemumma, meirami, piparminttu ja rosmariini tukevat muistia ja ajatusten selkeyttä

Bergamotti, eukalyptus, geranium, korianteri, laventeli, muskatellisalvia poistavat tehokkaasti hajuja

Frankincense, geranium, laventeli, mandariini, muskatellisalvia, mustapippuri, piparminttu ja salvia auttavat ihosolukkoa uusiutumaan