Mehiläisvahan ekologisuus

Mehiläisvaha on 100 % luonnontuote, joka löytyy ainesosana monenlaisista tuotteista. Tärkein käyttökohde on kuitenkin mehiläispesä.

Mehiläiset keräävät vahakennoihin mettä. Kennoissa oleva mesi kypsyy hunajaksi. Kypsän hunajan mehiläinen peittää uudella vahalla, jota se tuottaa kyljissään olevilla vaharauhasilla.

Mehiläishoitaja kerää hunajakennot sadonkorjuun aikaan pois. Kennojen päällä oleva kuorimavaha kuoritaan pois ja hunaja lingotaan talteen. Kuorimavaha puhdistetaan ja sitä käytetään esim. kosmetiikassa ja kynttilöiden valmistuksessa ja sitä myös kierrätetään uudestaan mehiläispesiin. Kaikki mehiläisvaha on arvokasta ja sen talteen ottaminen niin kuorimavahana kuin esimerkiksi tummuneena ja rikkoutuneena kakustona on erittäin tärkeää.

Kynttilänvalmistuksessa mehiläisvaha on ainoa raaka-aine, joka ei kuluta uusitumattomia luonnonvaroja eikä sen tuottamiseen tarvita lannoitteita.

Keltainen luonnonvärinen mehiläisvaha on täysin myrkytöntä eikä se palaessaan savuta eikä valuta, mikäli kynttilässä on sopiva sydänlanka  ja se poltetaan vedottomassa paikassa.

Mehiläisvaha muu käyttö

Mehiläisvaha, normaali

8,00 15,50