Kynttilämassat

massa

Kynttilöiden valmistukseen voidaan käyttää useita erilaisia massoja, joista esittelemme suosituimpia

Muista sulattaa kaikki kynttilämassat VESIHAUTEESSA! Mikä tahansa massa liikaa kuumetessaan syttyy palamaan! Mikäli massa syttyy palamaan, tukahduta liekki kattilan kannella, EI VEDELLÄ. Älä päästä massan joukkoon vettä, se aiheuttaa kynttilän palaessa räiskeitä ja huonontaa muutenkin kynttilän palamista. Käytä sydänlankoina vain siihen tarkoitettuja lankoja. Älä laita kynttilään kahta sydänlankaa vierekkäin. Älä käytä kynttilän koristelussa mitään syttyviä materiaaleja. Tarkista myytävissä kynttilöissä vaadittavat pakkausmerkinnät.

Raaka-aineet kynttilämassoissa:

Parafiini

Parafiini on raakaoljystä tislattua vahaa, joka on kynttilöiden perusraaka-aine. Se on hajuton läpikuultava vaha, jonka sulamislämpötila on 54 – 60 oC. Paitsi kynttilöihin, se on myös sopiva ns. sytytysruusuihin. Ruusuthan tehdään monesti kananmunakennoista ja ne kastellaan sulaan parafiiniin.

Steariini

Steariini valmistetaan yleensä palmuöljystä, mutta nykyisin myös oliiviöljystä.  Steariini on väriltään valkoista jauhetta, jonka sulamispiste on 53-63oC.  Steariinia voi kokeilla raaka-aineena mös sellaisenaan, mutta parasta on kuitenkin käyttää sitä yhdessä parafiinin kanssa. 

Mehiläisvaha

Mehiläisvaha on mehiläisten valmistamaa keltaista vahaa, joka palaa kauniilla liekillä savuttamatta, mikäli kynttilässä on oikeanlainen sydänlanka ja se poltetaan vedottomassa paikassa. Mehiläisvahan sulamislämpötila on 65 oC. Mehiläisvahaa on  saatavana myös valkaistuna. Se on huomattavasti kalliimpi raaka-aine kuin parafiini ja steariini. Mehiläisvaha on kynttiläraaka-aineista ekologisin vaihtoehto.

Kynttilägeeli

Kynttilägeeli on geelimäistä parafiiniöljyä, jota käytetään valettuna lasiin. Sivuiltamme löydät ohjeet geelin käytöstä.

Soijavaha

Soijavaha on uusin tulokas kynttilöiden raaka-aineena. Se on 100% kasvipohjainen luonnontuote, joka on ympäristöystävällinen ja biohajoava.  Tällä hetkellä valikoimissamme vain astioihin valettava ja niissä poltettava soijavaha.

Kynttiläraakaaineita löytyy monia muitakin, mutta olemme keskittyneet perusmassoihin. Mikäli jokin muu raaka-aine kiinnostaa, ota yhteyttä, niin katsomme, voisimmeko sitä saada.

KYNTTILÄMASSA 1

  • 100 % parafiiniä

Yleisimmin käytetty massa teollisessa tuotannossa. Kynttilöistä tulee läpikuultavia. Kynttilässä voidaan käyttää ohutta sydänlankaa ja kynttilät palavat pitkään.

KYNTTILÄMASSA 2

  • 70 % parafiiniä
  • 30 % steariiniä

Tämä massa on suosittu muottikynttilöissä. Steariiniä lisäämällä saadaan kynttilä valkoisemmaksi ja kovemmaksi. Vaatii paksumman sydänlangan kuin puhdas parafiini.

KYNTTILÄMASSA 3

  • 50 % parafiiniä
  • 50 % steariiniä

Tämä seos on tarkoitettu kastokynttilöiden tekoon. Kynttilöistä tulee valkoisia ja hyvin kovia. Parafiini on pehmittämässä massaa, muuten kynttilän pinta saattaa halkeilla.

Yhtä hyvän kynttilän saa myös käyttämällä parafiiniä enemmän kuin steariiniä. Kastokynttilöiden teossa raaka-aineiden suhteet eivät ole niin tarkkoja.

KYNTTILÄMASSA 4

  • 33 % parafiiniä
  • 33 % steariiniä
  • 34 % mehiläisvahaa

Tällä ohjeella voidaan tehdä sekä muotti- että kastokynttilöitä. Mehiläisvaha antaa massalle kauniin keltaisen värin,  miellyttävän tuoksun ja pidentää paloaikaa.

KYNTTILÄMASSA 5

  • 100 % mehiläisvaha

Käytetään silikonimuottien kanssa. Ekologinen vaihtoehto. Kynttilät tuoksuvat hyvältä ja palavat kauniilla liekillä pitkään.

Kynttiläraaka-aineet

Mehiläisvaharae, valkaistu

10,01 360,00 

Kynttiläraaka-aineet

Parafiinirae Sasolwax

5,00 168,00 
11,00 198,00